



صدرالدین شجره در گفتوگو با خبرنگار سرویس رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: وسعت دید رادیو در بیان مباحث سیاسی بیشتر است و خیلی این موارد را مشکل اساسی متن قلمداد نمیکنند، در رادیو حرمت، ادب و اخلاق است که خط قرمز محسوب میشود و باید خیلی رعایت شود.
او دربارهی اینکه چقدر «ارشک تباران» با خط قرمز مواجه شده است؟ بیان کرد: اگر شخصیت «اشک» در این نمایش بد نشان داده شده به این خاطر است که شخصیت واقعی تاریخی آن بد بوده و ما دخل و تصرفی در آن نداشتهایم، هرچه که در این نمایش ارائه شده عین واقعیت تاریخی است و هیچ تغییری در آن داده نشده است.
شجره همچنین دربارهی سختی تولید نمایشهای تاریخی نسبت به سایر نمایشها به خبرنگار ایسنا گفت: کارهای تاریخی به بیان کلاسیک و متن خوب نیاز دارند، در عین اینکه متن باید فاخر باشد جملهبندی و ساختار هم باید با احتیاط صورت بگیرد، همچنین در تولید نمایشهای رادیویی تاریخی به افرادی نیاز است که هم به ادبیات نمایشی و هم تاریخ تسلط داشته باشند.
او افزود: افکت، موسیقی و ایجاد فضا نیز در آثار تاریخی دشوار است، ضمن اینکه نمایش دادن فضای سپاهیان و لشکریان از جهت گوش نوازی خیلی مطبوع به نظر نمیآید چون بسیار پر سر و صداست و این همه سر و صدا آزاردهنده است؛ مگر اینکه وقایعی انتخاب شوند که به درام نزدیک باشند و بتوان آنها را در آرامش تولید کرد و هر از چند گاهی سر و صدای لشکریان را هم به گوش مخاطب رساند.
کارگردان نمایش «ارشک تباران» در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه چقدر نیاز است رادیو تولید و پخش نمایشهای تاریخی را در دستور کار خود داشته باشد؟ بیان کرد: اگر قرار باشد به طور جدی دنبال شود و بیشترین بخش تولید را نمایشهای تاریخی دربربگیرند، خوب نیست و مخالف این قضیه هستم ولی اینکه هر از گاهی به تاریخ نگاه شود بد نیست.
وی ادامه داد: نمایشهای تاریخی میتوانند 10 درصد آثار را در بربگیرند ولی اگر همهی تولید را به خود اختصاص دهند دلزدگی میآورند؛ امروزه روابط خانوادگی و انسانی بیشتر اهمیت دارند.
شجره که اکنون در سریال «معمای شاه» محمدرضا ورزی در حال ایفای نقش است و داوری مسابقهی «چهار، سه، دو، یک» شبکه چهار سیما را برعهده دارد، دربارهی این مسابقه عنوان کرد: من تازه با این مسابقه آشنا شدم؛ این مسابقه تشویق کنندهی خوبی برای جوانها است تا حداقل بتوانند علاقهشان را پرورش دهند.
او برای بهتر شدن مسابقهی «چهار، سه، دو، یک» پیشنهاد داد: اگر در مدت زمان مسابقه تجدید نظر شود و به هر شرکت کننده زمان بیشتری داده شود بهتر است چرا که مثلا در بخش دوبله با یک بار دیدن نمیتوان دوبله موفقی داشت و این بسیار سخت است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، نمایش رادیویی«ارشک تباران» حدود یک ماه است که تولید شده و به تهیهکنندگی محمد مهاجر و نویسندگی غلامرضا کاووسی اکنون در نوبت پخش قرار دارد.
علی حاجی نوروزی صدابرداری و نرگس موسی پور افکت این نمایش را برعهده داشتند و بازیگرانی چون مهین نثری، مهرداد عشقیان، حمیدرضا هدایتی، صمدپل سنگی، میکائیل شهرستانی، رضا عمرانی، زهره مجابی، احمد گنجی، فریبا متخصصی و ... در آن بازی کردهاند.
«ارشک تباران» در پنج قسمت تولید شده است و زندگی چهاردهمین پادشاه اشکانی را روایت میکند.